bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Mark Norder en Hans Timmermans winnen Open Harlinger Boulodrome toernooi

Mark Norder en Hans Timmermans winnen Open Harlinger Boulodrome toernooi

Afgelopen zaterdag wonnen Mark en Hans in een prachtige finale tegen Klaas Hoekstra en Jan Bart Zijlstra het open Harlinger boulodrome toernooi.

Mark Norder en Hans Timmermans winnen Open Harlinger Boulodrome toernooi

Foto: v.l.n.r. de winnaars Hans Timmermans en Mark Norder

Mark Norder en Hans Timmermans winnen Open Harlinger Boulodrome toernooi

De finale

Het begon met een 1-0 voorsprong voor de Liwwadders van Le Biberon tegen de voor Skarboule uit Joure uitkomende tegenstanders Klaas en Jan Bart. De Jousters kwamen direct met een antwoord en pakten de leiding met 1-2. Door een paar mooie carreaux van Mark pakten ze de leiding weer, 5-2. Hierna dacht Hans ik zal er ook wat aan gaan doen en door een paar prachtig geplaatste ballen stond het zomaar 8-2. De volgende mène kwamen Jan Bart en Klaas terug in de partij mede door slecht tireren van Mark, stand 8-4. Dan de mène hierna, Klaas schiet en pakt 3 mooie punten voor de Jousters 8-7. Hierna pakken de finalisten om beurten een punt en komt de stand op 9-8 en is er nog van alles mogelijk en lijkt de uitslag nog lang niet beslist. Maar daar denken de mannen van Le Biberon anders over en door goed te plaatsen en te schieten pakken ze 4 punten en is de stand 13-8 en de toernooizege een feit.

 

Het Toernooi

Tijdens de voorrondes waren er 3 team met de volle winst te weten Claude Llamas met Zoran Djukanovic spelend voor Boulegoed 3 winst saldo +25 en twee teams van Le Biberon Jacob Norder en Marcel te Slaa 3 winst + 14 en natuurlijk Sake Dijkstra met Henk Busstra 3 winst + 18.

Van Boulegoed waren er nog 2 doubletten die de A-poule haalden dat waren Duco Broersma met Klaas de Jong en Jan Wolff met Roelof v.d. Ploeg. Duco en Klaas verloren de finale in de A- complementaire met 6-13 van Jacob Norder en Marcel te Slaa.

 

De andere 5 teams van Boulegoed die zich voor dit toernooi hadden ingescheven moesten het uitvechten in de B-poule. Klaas Tichelaar en Jan Groos wonnen met 13-3 van Cor Draaisma en Reitze v d Veen in de B complementair.

Annemarie Rietman en Ginie Wolberts wisten als enigen van Boulegoed geen prijs te winnen in de B-poule.

De finale in de B-poule ging tussen Follie Berends met sien seun Guido tegen Frans-Jan Hengst en Gerrit Hiemstra. De beide teams waren aan elkaar gewaagd en de 1e prijs in de B-poule kon alle kanten op, maar Gerrit en Frans-Jan hadden de langste adem en wonnen met 13-8.

 

A -Poule

1e Hans Timmermans – Mark Norder  Le Biberon Leeuwarden

2e Klaas Hoekstra – Jan Bart Zijlstra  Skarboule Joure

 

A -Complementaire

1e Jacob Norder – Marcel te Slaa  Le Biberon  Leeuwarden

2e Duco Broersma –Klaas de Jong   Boulegoed

 

B –Poule

1e Frans-Jan Hengst – Gerrit Hiemstra   Boulegoed

2e Follie Berends – Guido Berends  Boulegoed

 

B –Complementair

1e Klaas Tichelaar – Jan Groos   Boulegoed

2e Cor Draaisma – Reitze v.d. Veen Boulegoed

Document acties