bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Mark Norder en Melle Zegel winnen het doublette kampioenschap 2023

Mark Norder en Melle Zegel winnen het doublette kampioenschap 2023

Er hadden zich 16 doubletten aangemeld voor het clubkampioenschap 2023 bij Boulegoed. Het laatste kampioenschap dateerde van 2019, dus het werd wel weer tijd voor dit kampioenschap

Mark Norder en Melle Zegel winnen het doublette kampioenschap 2023

Van de 16 teams gingen er na de drie voorgelote partijen acht teams strijden om het kampioenschap en de andere acht streden om des keizers baard. Twee teams wisten alle drie de voorgelote partijen te winnen. Mark Norder en Melle Zegel hadden 3 winst met een saldo van + 28, het team Folly Berends en Henk Schikker hadden 3 winst met een saldo van + 11. Het team dat als 8ste in de winnaarspoule kwam waren Annemarie Rietman en Ruud Warmerdam met 2 winstpartijen en een saldo van – 7. Hierdoor moesten ze de strijd aanbinden tegen Mark Norder en Melle Zegel. Uitslag 13-6. De halve finale moest gespeeld worden tegen Bart Schoot en Arnold Schoot die Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra versloegen in de kwartfinale met 13-10. Mark en Melle moesten het opnemen tegen Bart en Arnold en wonnen de partij met 13-5, dus stonden Mark en Melle in de finale. De andere kwartfinale ging tussen Rein Koning en Hessel Roukema tegen Ben Kisjes en Ido Homminga. De winst ging naar het team van Rein en Hessel met 13-8. De andere kwartfinalisten waren Karst v.d. Heide en Klaas Tichelaar tegen Folly Berends en Henk Schikker. De winst ging naar het team Folly en Henk met 13-11. Halve finale Rein en Hessel tegen Folly en Henk en de winst ging naar Rein en Hessel met 13-8.

Finale: Mark Norder en Melle Zegel tegen Rein Koning en Hessel Roukema. Een mooie partij! Uiteindelijk ging de winst naar Mark en Melle met 13-8. De wisselbeker dik verdiend!

De troostfinale werd gespeeld door Roelof v.d. Ploeg en Gerrit Hiemstra  tegen Duco Broersma en Siebrig Kisjes. Roelof en Gerrit wonnen met 13-9.

 

Voor alle vier de finalisten was er een heerlijke feeststol. Het was een prachtig toernooi om op terug te kijken, Met dank aan de wedstrijdleiding en de bar/keuken vrijwilligers.

 

Op 6 januari houdt Boulegoed haar traditionele Nieuwjaarstoernooi. Dit toernooi is voor leden, familie en vrienden, Een gezelligheidstoernooi met alles wat daarbij hoort.  

Document acties