bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Mark Norder wint het Dirk Kooistra toernooi

Mark Norder wint het Dirk Kooistra toernooi

De Top wint het Dirk Kooistra toernooi! Het was 25 september, een rustige zondag, mooi technisch jeu de boule weertje en het crème de la crème van Boulegoed Harlingen had zich verzameld voor het Dirk Kooistra toernooi.

Mark Norder wint het Dirk Kooistra toernooi

 

 
Een jaarlijks terugkerende toernooi met de spelvorm tête a tête , één tegen één, voor onze eigen leden op ons eigen terrein. 
Het balletje is rond en kan veel kanten op, waardoor er een flinke groep enthousiaste heren en één dame (Geertje Schoot) zich hadden ingeschreven.
Eerst werden er 3 voorgelote partijen  gespeeld, daarna ging het toernooi verder in een A poule voor de winnaars en de anderen in de B poule. 
Onder het genot van een heerlijke herfstzon, steeg het spel naar ongekende hoogten. Als het er echt om gaat komen de beste spelers boven drijven.
De finale in de B poule werd een Harlings onderonsje. Duco Broersma uit het wedstrijdteam tegen de beste "hobby" Jeu de Bouler Folly Berends. Met een uitslag van 13- 10 ging de eer van het winnen in de B poule naar Folly Berends.
In de A poule was er door het "knock out" systeem een droomfinale ontstaan. Frans Jan Hengst (1 x Ned kampioen) tegen Mark Norder (3 x Ned. Kampioen).
Twee werkelijke toppers binnen onze vereniging tegen elkaar was voor het publiek een heerlijk kijkspel. 
Na ruim een uur wedstrijd won Mark Norder met 13 - 7 van een zeer sterk spelend Frans Jan Hengst.
De gouden wisseltrofee kon met Mark mee en hadden we een prachtige middag gehad met een lekker zonnetje en spannende Jeu de Boule partijen gezien.
   
 
Document acties