bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Martin Bakker en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Martin Bakker en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Prachtig mooi weer, een geweldige sfeer en boulen van een hoog niveau waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde dag. Het deelnemers aantal van 38 doubletten viel wel tegen maar is inherent aan de toernooi opkomst in het gehele land. Er werd gespeeld in 3 poules 16 in de A poule 16 in de B poule en 6 in de C poule deze 6 teams verloren alle 3 partijen tijdens de voorrondes. Het team met het beste resultaat was dat van Mark Norder, spelend met Remulo v Stockum 3 winst met een saldo van + 37, ze speelden de finale tegen Kees Koogje en Martin Bakker. Dezelfde teams stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in een zeer tactisch gespeelde partij .

Martin Bakker en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Op de foto Links Martin Bakker van Biberon Leeuwarden en rechts Kees Koogje van Puck Haarlem

Martin Bakker en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

De Finale:

 

De eerste mène was een beetje elkaar  aftasten en kwamen Mark en Remulo op een 1-0 voorsprong, Kees en Martin lieten er geen gras over groeien en het werd 1-4. De mène hierna schiet Remulo 3 carreaus en hiermee 5 punten en staan ze weer voor met 4-6. Hierna 1 punt voor de tegenstanders 5-6 en komen Martin en Kees op een nog grotere achterstand 5-9 maar ze vechten terug via 7-9 daarna 10-9 weer op voorsprong. Dan een spelsituatie waarbij veel overleg is tussen Mark en Remulo en de uitvoering slecht uitpakt. 9-12 is de achterstand en ze kunnen zich niet meer een punt tegen veroorloven maar daar denken Kees en Martin anders over en pakken verdient het 13punt en de350 euro die bij het behalen van de kampioenschap hoort.

 

Van Boulegoed namen er 7 doubletten deel aan het Walle Geertsje toernooi en 3 mix teams het mix team van Frans-Jan Hengst Boulegoed en Dora Ketting van La Boule au But pakten de 3e prijs in de A-poule . Julia en Reitze v. d. Veen wisten de 2e prijs in de A.Complementair te winnen. Misschien kwam dit wel door de prachtige helblauwe shirts die ze aanhadden (volgende keer de namen in het goud in plaats van zilver) de 3e prijs ging alweer naar een mix team Tineke Schuit van Boulegoed en Ada v d Pol.

In de B-Complementair wisten Klaas Tichelaar en Roelof v d Ploeg de finale te winnen tegen Pim Vrolijk en Folkert de Graaf hun clubgenoten van Boulegoed met 13-9. Duco Broersma met Klaas de Jong pakten de 3e prijs in deze poule.

Hierna reikte voorzitter Pim Vrolijk de prijzen uit na eerst alle vrijwilligers te bedanken gelukkig waren er weer veel om te helpen ook voor en na het toernooi.

 

A. Poule

1e Martin Bakker – Kees Koogje

2e Mark Norder – Romulo van Stockum

3e Dora Ketting – Frans Jan Hengst

4e Harry Tilman – Roelof van Sleen

 

A. Complementair

1e Ruud Warmerdam – Cor Kollenburg

2e Reitze v.d. Veen – Julia v.d. Veen

3e Ada v.d. Pol – Tineke Schuit

4e Paul Meijer – Ton van Roohn

 

B. Poule

1e Loc van Lee – Kim van Lee

2e Wouder Hoekstra – Jan van Aalderen

3e Hijlke Sluyter – Henny Boekema

4e Lucas Steenhuis – Roelof Stroobach

 

B. Complementair

1e Klaas Tichelaar – Roelof van der Ploeg

2e Pim Vrolijk – Folkert van der Graaf

3e Duco Broersma – Klaas de Jong

4e John Hildering – Chris Bos

 

C. Poule

1e Frans Schaaf –Nelly Schaaf

2e Flip de Vries – Margrieth de Vries

 

Document acties