bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Open Harlinger Boulodrome Toernooi 2018

Open Harlinger Boulodrome Toernooi 2018

Hans Timmermans wint met Loc van Lee sterk bezet Open Harlinger Boulodrome toernooi

Open Harlinger Boulodrome Toernooi 2018

De Winnaars Loc van Lee en Hans Timmermans

Open Harlinger Boulodrome Toernooi 2018

 

 

Het sterk bezette toernooi had deelnemers uit o.a. Badhoevedorp, Groningen en Steenwijk. Dat de Boulodrome toernooien in Harlingen zeer geliefd zijn doet blijken dat het volgende toernooi op 17 maart op één plaats na al weer vol zit.

 

Wedstrijdsecretaris Gerrit Hiemstra gaf te kennen bij zijn openingswoord van het toernooi dat dit zijn laatste toernooi is als wedstrijdsecretaris, hij stopt na 15 fantastische jaren. De belangrijkste zaken in deze 15 jaar waren met name met het toenmalige bestuur, het realiseren van de Boulodrome plus de buitenterreinen. Maar ook het mee-organiseren van het Nederlands kampioenschap voor Doublettes en het feest van het 30 jarig bestaan van Boulegoed. De opvolger van Gerrit is Roelof van der Ploeg. Hij is er helemaal klaar voor omdat hij het laatste half jaar alle ins en outs achter de wedstrijdtafel heeft meegemaakt.

 

 

Het toernooi

 

Na de drie voorgelote partijen waren er drie teams met de volle winst en ook drie met geen enkele winst. De besten uit de voorrondes Mark Norder en Martin Bakker wonnen in de A-Poule met 13-8 tegen Gerard en Coby Zijlstra uit Steenwijk. Dan wacht de halve finale tegen Hans Timmermans en Loc van Lee. Zij wisten Jur Moorlag uit Mildam en Dick Knol uit Groningen met 13-10 te verslaan. Deze vier spelers kennen elkaar door en door en spelen al jaren mee in de top van Nederland. Loc en Hans waren in bloedvorm en trekken de partij naar zich toe en de 13- 10 overwinning is een feit. Elly Prins en Cees Minnema wisten de halve finale te bereiken door Annemarie Rietman met Claude Llamas met 13-2 te verslaan. De andere halve finalisten waren Yvo Jansen Badhoevedorp met Hans van der Wouden spelend voor Kennemerland. Ze gaven Wouter Hoekstra en Han Sluter geen schijn van kans uitslag 13-2. Daarna de halve finale tegen Cees en Elly, een partij waar van alles in zat maar Yvo en Hans haalden de finale door een 13-12 overwinning.

 

 

Document acties