bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Patrick v.d. Schief en Kimberley Dunki Jacobs winnen het Jetting toernooi 2022

Patrick v.d. Schief en Kimberley Dunki Jacobs winnen het Jetting toernooi 2022

Zondag 23 oktober vond er in het Boulodrome van Boulegoed het Jetting toernooi plaats. Een jaarlijks terugkerend toernooi met een sterke bezetting. Toppers uit Leeuwarden, Steenwijk, Loosdrecht, Zeist en uiteraard Harlingen, boulers met een enorme staat van dienst, kwamen zich melden aan de wedstrijdtafel om aan dit mooie toernooi deel te nemen. De vrijwilligers hadden alles weer op orde, de banen gesproeid en wedstrijd klaar gemaakt. Na de loting konden de spelers beginnen aan de 3 voorgelote partijen.

Patrick v.d. Schief en Kimberley Dunki Jacobs winnen het Jetting toernooi 2022

Deze drie voorgelote partijen leverden prachtige wedstrijden. Er werd fel en sportief gestreden om een plaatsje in de A poule. De eerste acht teams werden geplaatst in de A poule en de laatste acht teams in de B poule. De eerste partij in de kwartfinale was voor Cobie en Gerard Zijlstra een makkie 13-0 tegen Annemarie Rietman en Ruud Warmerdam.

Patrick v.d. Schief en Kimberley Dunki Jacobs wonnen de eerste partij in de kwartfinale met 13-3 van Rik Moorlag en Sibren Stienstra.

Halve finale Cobie en Gerard tegen Patrick en Kimberley. 10-13.

Patrick en Kimberley naar de finale.

In de andere kwartfinale wonnen Rens de Roos  en Romulo van Stockum van Yves Roussel en Hans Timmermans met 13-6 en gingen Mark Norder en Koen Wentink tegen Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra  er met de winst vandoor 13-6.

Halve finale Rens en Romulo tegen Mark en Koen. 13-8.

 

De finale in de A poule Patrick en Kimberley tegen Rens en Romulo.

Een ware strijd ontbrandde, de wedstrijd werd langer en puntje bij puntje kwam het tot een climax 11-11. Een hele spannende partij waarbij het alle kanten op kon gaan. Het was muisstil in de hal en de spanning was om te snijden. Er werd heel geconcentreerd gespeeld , dit was top petanque. En in de laatste mène pakten Patrick en Kimberley de laatste punten. Het werd 13-11 voor Patrick en Kimberley.

 

In de B poule kwamen Rein Koning en Martin Bakker uit tegen Riekele Land en Jur Moorlag. Met gemak wonnen Riekele en Jur met 13-0. De andere teams in de kwartfinale waren Dirk Koning en Ben van Leeuwen tegen Aede Jan Dijkstra en Warner Stienstra. 8-13. Riekele en Jur in de halve finale tegen Aede Jan en Warner. Riekele en Jur gingen met 13-10 naar de finale.

De andere kwartfinales kwamen Roelof van der Ploeg en Duco Broersma uit tegen Frea en Guus Vonck. Roelof en Duco gingen de mist in met 13-8. De andere partij in de kwart finale kwamen Jakob Huitsink  en Loc le Van uit tegen Gerjan en Lars de Roos. Zij wonnen dit met 13-10

Halve finale Frea en Guus tegen Jacob en Loc . Dit was ook weer zo’n spannende partij, waarbij het niet te voorspellen was welk team uiteindelijk de 13 punten zou halen.  Bij de stand 12-12 was de spanning te snijden, met nog 2 boules te werpen wist Loc niet de winst naar zich toe te halen en wonnen Frea en Guus de partij met 13-12.

De finale in de B poule Frea en Guus tegen Riekele en Jur. Frea en Guus gingen er met de winst vandoor 13-4.

 

De A Complementair werd gewonnen door Rik en Sibren.

De B complementair werd gewonnen door Roelof en Duco.

 

Conclusie: prachtige winnaars, petanque op hoog niveau,  al met al weer een prachtige dag in het Boulodrome van Boulegoed. Dank aan de vrijwilligers en de wedstrijdleiding.

Document acties