bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Pytsje Zijlstra wint geslaagd Nieuwjaarstoernooi 2019

Pytsje Zijlstra wint geslaagd Nieuwjaarstoernooi 2019

Zaterdag 5 januari 2019 was weer de dag van ons jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi. Voor dit toernooi konden onze leden zich opgeven, samen met introducees. Voor alle deelnemers is er een prijsje en natuurlijk heerlijke snert met roggebrood en spek.

Pytsje Zijlstra wint geslaagd Nieuwjaarstoernooi 2019

Er hadden zich 51 deelnemers aangemeld voor deze dag. Helaas moesten er toch wat mensen afzeggen door ziekte of andere verplichtingen en zo begonnen we de dag met 43 deelnemers. 

Om 12 uur hield de voorzitter zijn openingswoordje en vertelde hoe we er als vereniging voor staan, zowel sportief als financieel. Na het openingswoord kregen we allemaal een borrel en werd er op een gezond en sportief jaar geproost. 

We gingen met de deelnemers 3 partijen a la mĂȘlee spelen. Dit houdt in dat er na iedere ronde opnieuw teams worden gemaakt en alles weer door elkaar wordt geloot zodat je steeds met een andere speler speelt. Na deze 3 partijen werden alle punten bij elkaar geteld. Eerst wordt er gekeken naar het aantal winstpartijen en daarna naar het saldo. Na de telling waren er 5 deelnemers met 3 volle winstpartijen en moest het saldo dus gaan bepalen wie de winnaar van dit gezelligheidstoernooi zou worden. Na alle plussen en minnen kwam Pytsje Zijlstra als winnares uit de bus met 3 winst en een saldo van +21. De tweede plaats was, met gelijke stand, voor Arnold Schoot en Giny Wolberts en de derde plaats was voor Jan Willem van Veenendaal. Helaas was er een naam dubbel in de uitslagenlijst opgenomen waardoor Alie van Veen niet op de uitslagenlijst voorkwam. Vorig jaar was er ook al iets mis gegaan en hoe is het mogelijk ook toen kwam Alie van Veen niet in de uitslagenlijst voor!! Alie nogmaals onze excuses en volgend jaar zullen we 10 keer controleren of je wel bij de uitslagen staat. Nadat iedereen zijn prijsje had uitgezocht en gefeliciteerd werd door spreekstalmeester Wim Burrie, bleef het nog lang erg gezellig bij de bar waar de vrijwilligers weer een top prestatie hadden geleverd door iedereen de hele dag van een natje en droogje te voorzien. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd Nieuwjaarstoernooi. 

Document acties