bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Rein Koning en Mark Norder winnen het Boulodrome toernooi 2021

Rein Koning en Mark Norder winnen het Boulodrome toernooi 2021

Een vast begrip op de NJBB kalender is het Boulodrome toernooi in Harlingen. Een sterke delegatie van Jeu de Boules minnend Nederland werd welkom geheten door onze vrijwilligers in de Harlingse Boulodrome. Toppers uit Hilversum, Apeldoorn, Leeuwarden, Amsterdam, Langedijk en Hoorn, allemaal 2e klasse spelers, oud kampioenen, sporters met een enorme staat van dienst in de sport en onze eigen Boulegoed leden. De ingrediƫnten voor een geweldig toernooi.

Rein Koning en Mark Norder winnen het Boulodrome toernooi 2021

De overdekte banen van de club waren aangeharkt, `s morgens vroeg hadden de vrijwilligers de baan nog besproeid en het geheel lag er strak bij. Onze banen zijn geen vlakke bowling- of knikkerbanen maar geaccidenteerd terrein vol hoogte verschillen, dat lokt alleen de echte boulers vandaar het sterke gezelschap van deelnemers.

De drie voorgelote partijen, leverde prachtige wedstrijden. De winnaars kwamen in Poule A, van onze club waren dat Rein Koning die speelde met Mark Norder en het team van Roelof van de Ploeg met legend Martin Bakker. Het merendeel van onze clubleden gingen de strijd aan in Poule B het mixkoppel Annemarie Rietman en Ruud Warmerdam, Bart Schoot en Hessel Roukema, de heren Klaas Tichelaar en Gerrit Hiemstra en het laatste team Warner Stienstra en Joost Vis.

 

De tweede ronde is de knock-out fase, verlies je een wedstrijd, dan is het einde oefening. Klaas en Gerrit in de B poule stroopten de mouwen op en kletsen erin. Ze zorgden niet alleen voor gezelligheid, maar lieten in een geweldig spel zien dat ze hier op hun plaats waren.

 

In de A poule deden de favorieten wat van hun verlangd werd, Rik Moorlag en Loc van Lee, de winnaars van de vorige editie hielden van snelle korte potjes. Rein en Mark moesten echt aan het werk tegen de familie Wentink. Bart en Hessel konden op tijd hun biertje drinken, want het ging een lange middag worden.

 

Het begon erop te lijken dat de Jeu de Boules-vesting van Harlingen niet te breken was. Warner met Joost en Klaas en Gerrit bereikten de halve finales in Poule B. In de A poule konden Rik, Loc, Rein en Mark niet achterblijven en leek Poule A af te stevenen op een titanenstrijd. Het feest werd nog mooi toen Warner en Joost via een thriller van een wedstrijd de finale bereikten in de B poule. In Poule A waren het wel de heren van Boulegoed en onze buurvereniging Le Biberon uit Leeuwarden die de lat naar ongekende hoogte tilden.

 

Een ware strijd ontbrande in de Boulodrome, de wedstrijden werden langer, puntje bij puntje kroop de telling naar de 13 toe. De butjes, ballen, oerkreten alles vloog door de hal en toen het zand was gaan liggen had onze vereniging een team in elke finale.

 

In de finale van Poule B gingen Warner en Joost tegen de hoger geklasseerde bulldozers uit Hoorn de strijd aan. Na een monsterpartij die uitliep tot 19:30 uur ging de winst naar onze trotse clubgenoten.

In de droomfinale van Poule A legde de kanjers Loc en Rik met duo Rein en Mark een adembenemende partij op het maanterrein neer, die met 13-7 in het voordeel van Rein en Mark werd gewonnen.

 

Conclusie: prachtige winnaars, Jeu de Boulespel van hoog niveau, top inzet van onze vrijwilligers, heerlijke kippensoep, pepernoten en nog een donatie ontvangen van de PLUS met de actie Spaar je Gezond.

 

De grote winnaar is onze vereniging met zijn leden.

 

De einduitslag is als volgt:

A poule

1ste Rein Koning met Mark Norder

2de Loc van Lee met Rik Moorlag

 

A complementair

1ste Frea en Guus Vonck

2de Roelof v.d. Ploeg met Martin Bakker

 

B poule

1ste Warner Stienstra met Joost Vis

2de Ruud Derks met Marco Termaat

 

B complementair

1ste Annemarie Rietman met Ruud Warmerdam

2de Max Tophoven met Eric v.d. Sluis

 

Document acties