bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Rik Moorlag en Aede Dijkstra winnen het Ouwe Seunen toernooi

Rik Moorlag en Aede Dijkstra winnen het Ouwe Seunen toernooi

Zaterdag 8 februari was het weer tijd voor ons “Ouwe Seunen” toernooi. Dit toernooi is gewoonlijk lekker binnen in onze mooie accommodatie. Het toernooi zat weer vol met het maximale aantal deelnemers zoals eigenlijk altijd met de toernooien die we binnen houden.

Rik Moorlag en Aede Dijkstra winnen het Ouwe Seunen toernooi

 

. Vanaf half tien  konden de deelnemers zich melden bij de wedstrijdtafel en vanaf tien uur kon er gespeeld worden. De eerste deelnemer kwamen al voor 9 uur dus het was maar goed dat onze topvrijwilliger  Henk de kantine al mooi op tijd open had.

Om tien uur had iedereen zich aangemeld en konden de wedstrijdkaarten uitgedeeld worden waarna het toernooi kon beginnen. Er waren weer een aantal teams die op papier kans moesten maken  op de overwinning want er waren echt weer toppers op ons toernooi van verschillende verenigingen uit Friesland. Ook uit Den Helder waren er een paar teams aanwezig. Na 3 voorgelote partijen werd de tussenstand opgemaakt en de teams verdeeld in een A en B poule. Daarna volgde een eliminatiesysteem maar wel met nog een verliezers ronde zodat alle teams minimaal 5 partijen konden spelen.

In de A-poule ging het meteen de eerste ronde er al op aan komen. Een aantal kanshebbers troffen elkaar al meteen in de eerste ronde.

Na de eerste rondes in de poules stonden de halve finales op het programma. In de A-poule speelden Roelof v/d Ploeg en Mark Norder tegen Rein Koning en Wouter Hoekstra. Bij Mark en Roelof liep het niet helemaal lekker en Wouter en Rein speelden goed en wonnen de partij met 13-7. De andere halve finale ging tussen Rik Moorlag en Aede Dijksta tegen Jacob Huitsing en Jeroen. Rik en Aede waren vandaag niet te stoppen.  Aede plaatste super en Rik schoot heel goed vandaag. Ze wonnen de partij dan ook met 13-3. De finale ging dus tussen Wouter en Rein tegen Rik en  Aede.

Het liep bij Rein en Wouter voor geen meter. Rik en Aede gingen door met wat ze de hele dag al deden, namelijk goed spelen en daardoor wonnen ze de finale dan ook al snel met 13-0…

In de B-poule was een spannende finale tussen Annemarie Rietman en Leo v/d Kruit tegen Sibren Stienstra en Siemen Folkertsma. Deze partij werd na een lange gelijk opgaande strijd gewonnen door Sibren Stienstra en Siemen Folkertsma met 13-11.

Nadat deze partij afgelopen was volgde de prijsuitreiking en werden de vrijwilligers, die voor een hapje en een drankje zorgden, bedankt.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd “Ouwe Seunen" toernooi.

 

Uitslagen:

A-poule

1e Rik Moorlag / Aede Dijkstra.

2e Rein Koning  / Wouter Hoekstra

 

A- Complementaire

1e Hans Timmermans / Loc van Lee

2e Herman Nagel / Martin Bakker

 

B-Poule

1e Sibren Stienstra / Siemen Folkertsma

2e Annemarie Rietman / Leo v/d Kruit

 

B- Complementaire

1e Gretha Hoekstra / Frans-Jan Hengst

2e Elly Prins / Sietie Minnema

Document acties