bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Rik Moorlag en Hans Timmermans winnen het Walle Geertje toernooi 2023

Rik Moorlag en Hans Timmermans winnen het Walle Geertje toernooi 2023

Het Walle Geertje toernooi 2023. Zondagmorgen, stralende blauwe lucht, een ochtend zonnetje en de eerste campers stonden al op het parkeerterrein aan de Jetting 5 in Harlingen.

Rik Moorlag en Hans Timmermans winnen het Walle Geertje toernooi 2023

Vandaag geen rustdag, maar ………. volle bak aan de slag op het enige Internationale Jeu de Boule-evenement van Friesland, het Walle Geertje toernooi. 

De deelnemers kwamen overal vandaan, Duitsland en Polen, maar ook Heerhugowaard, Beverwijk, Loosdrecht, Steenwijk, Zuid Scharwoude, Almere, Mildam, Apeldoorn, Lemmer en Sneek. Best mooi voor de stad Harlingen, dat Jeu de Boule minnend Nederland afreist naar onze prachtige havenstad.   

Iedereen wil hier namelijk winnen………! Het is een prestigieus toernooi met 3 voorgelote partijen en daarna een knock out systeem in een A, B en C poule. Dankzij de vele vrijwilligers was het een goed georganiseerd evenement, met als aanvulling de vele vis variëteiten, Marjoleins tomatensoep, Harlingse gehaktballen of gewoon een zak patat. Aan niets ontbrak het op zondag 27 augustus, er was veel publiek in het zonnetje op het terras, de sfeer was goed en zo kreeg het evenement een paar hele prachtige winnaars: Rik Moorlag en Hans Timmermans uitkomend in de topklasse voor Le Biberon uit Leeuwarden. 

Nadat de visgerechten waren verorberd het stof van de baan gevlogen was bleven de winnaars over: Een kampioenenduel in de A poule,  een droomfinale tussen de jonge kerels Patrick van der Schief en Rens de Roos tegen de ervaren boulers Hans Timmermans en Rik Moorlag. De kijkende menigte stuwde het niveau naar ongekende hoogte en de laatste beslissende bal leek wel uren in de lucht te hangen voordat deze de bal van de tegenstander toucheerde en het spel uit was. Rik en Hans gingen met de handen de lucht in, sublieme partij.

In de B poule speelde een Pools team, deze toffe gasten waren niet te verstaan, maar in hun spel waren ze ook niet te verslaan. Hun tegenstanders in de finale waren het koningskoppel uit Noord Holland, Leo en  Marijke Limburg, die al een week hebben kunnen genieten van de gastvrijheid van de Harlingse bevolking. 

In de C poule was het een spektakel, vrouwen en kinderen eerst, nadat het grindstof was opgetrokken stonden er nog twee winnaars in het veld. Daan van Dam en Rene Kijk in de Vegte, beiden hadden geen enkele wedstrijd verloren in de C poule en kwamen zo breed lachend op de hoogste trede van het ere-podium. 

In de poule A complementair ging de gevulde enveloppe naar Gerjan de Roos en de Harlinger Duco Broersma. Die waren in een ijzersterke partij met 13 – 1 te sterk voor hun tegenstanders. Een mooi succes.

In de B poule complementair werd het een Fries onderonsje, hier glorieerde Cees Minnema en Gerda  v.d. Linde naar de eindzege door Kim Nguyen en Valentijn Munsterman (allen Le Biberon) te verslaan.

In één woord Walle Geertje was geslaagd! 

Joost Vis.

 

Document acties