bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Rik Moorlag en Patrick v.d. Schief winnen (eindelijk) het Walle Geertje Toernooi 2021

Rik Moorlag en Patrick v.d. Schief winnen (eindelijk) het Walle Geertje Toernooi 2021

Na lang onzeker te zijn of het kon, hebben we toch besloten om dit mooie toernooi door te laten gaan, alleen wel met een paar kleine beperkingen. Zo hebben we om aan de covid regels te kunnen voldoen moeten besluiten om maximaal 32 teams mee te laten doen. Het toernooi was dan ook redelijk snel vol geboekt en moesten we de inschrijvingen sluiten.

Rik Moorlag en Patrick v.d. Schief winnen (eindelijk) het Walle Geertje Toernooi 2021

 

Zaterdag 4 september was het dan zover. Vanaf 8.30 konden de teams zich melden en inschrijven.

Na een klein voorwoord van de wedstrijdleider en met enkele huishoudelijke mededelingen kon er rond kwart voor tien met de voorrondes worden begonnen. 

In de voorrondes waren er al wat kleine verassingen in de uitslagen te zien en na de drie voorrondes werd de stand opgemaakt. 16 teams gingen door naar de A-Poule en de andere 16 naar de B-poule. Inmiddels zo rond een uurtje of twee half drie werd de nieuwe indeling snel bekend gemaakt. Vanaf nu zal er een knock-out systeem gespeeld worden met een verliezers ronde.

Na nog eens 3 rondes in de poules kwamen in de A-Poule Edward Vinken met Jacob Huitsing en Rik Moorlag met Patrick vd Schief elkaar tegen. Rik en Patrick hadden al diverse keren de halve finale en de finale bereikt maar nog nooit gewonnen, zou het dan vandaag toch gaan lukken??

Rik en Patrick begonnen goed en pakten het eerste punt daarna kwamen er twee mène’s voor Edward en Jacob van twee keer 3 punten. Tussen stand 1-6. Nu pakten Rik en Patrick weer 3 punten. 4-6.

Zo ging het nog wat om en om, maar Edward en Jacob speelden net wat beter en liepen verder uit. Rik en Patrick besloten om te draaien, Rik ging plaatsen en Patrick ging schieten. Dit bleek een gouden greep en uiteindelijk pakten ze de winst met een spannende 13-11 op het scorebord. Daar is dan toch de overwinning op het Walle Geertje toernooi voor Rik en Patrick. Inmiddels was het al een uurtje of 8 in de avond en werd het tijd om snel de prijsuitreiking te houden en op te ruimen.

Ik wil hierbij alle spelers en alle vrijwilligers bedanken voor de prachtige en sportieve dag die we hebben gehad en natuurlijk hopen we volgend jaar weer dit mooie toernooi te kunnen houden.

Alle uitslagen op een rijtje.

A-poule

1  Moorlag met vd Schief

2  Vinken met Huitsing

3 en 4 Bakker met Bustra , Moorlag met Land

 

A-poule verliezersronde

1 Norder met van Drunen

2 Termaat met vd Linden

3 en 4 Loc van Le met Dijkstra ,  Minnema met Warmerdam

 

B-poule

1 de Roos met Broersma

2 Derks met Termaato

3 en 4  Nagel met Schreur,  Smit met Stienstra

 

B-poule verliezersronde

1 Roussel met Koning

2 Gard met Assema

3 en 4 Schoot met Schoot, Kijk in de Vegte met vd Berg.

 

 

Document acties