bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Team Boulegoed 1 kampioen NPC

Team Boulegoed 1 kampioen NPC

Geweldig nieuws . Op 28 januari ontvingen wij het bericht van de NJBB dat het team wat in ronde 7 op plaats 1 staat zich kampioen mocht noemen.

Team Boulegoed 1 kampioen NPC

Het kampioenschap van Harlingen.

We waren het al zat, maar Corona laat blijvende schade achter bij het beste jeu de boules team van Harlingen.

Seizoen 2020/2021 in de NPC (Nationale Petanque Competitie) werd onderbroken door de Corona-eisen, niets is erger als je dan bovenaan in deze competitie staat. Dit seizoen stonden we voor de winterstop wederom op de bovenste plaats, maar de lock-down deed de competitie op slot. Op 28 januari ontvingen we van de NJBB (onze bond) een mail bericht dat het team wat in ronde 7 op de 1ste plaats stond zich kampioen mocht noemen en promoveerde hiermee naar een hogere klasse.

Dus team Boulegoed 1 : (Warner Stienstra, Annemarie Rietman, Bart Schoot, Rein Koning, Roelof v.d. Ploeg, Duco Boersma, Ruud Warmerdam en Joost Vis) is kampioen en promoveert.

Geweldig nieuws voor de veelzijdige Jeu de Boules vereniging uit Harlingen. Voor het eerst in de historie van de club een kampioenschap behaald in de NPC, feest, bier, champagne …maar….helemaal niets. C o r o n a !

Wat een verdriet, zo moedig gespeeld, vol passie, als de Vikingen uit Friesland, de trots van het Noorden, dan plots kampioen en dan is er helemaal niets.

Geen toespraak van de burgemeester, geen rondrit op een platte kar door de stad, geen uitzinnige menigte, geen medaille, geen bloemen en huldiging, geen feestje.

Het team is aangeslagen, zit in een dip en probeert deze gemiste kans te verwerken. Voor komend seizoen beloven we u dat we opnieuw een gooi gaan doen naar het kampioenschap in de NPC. Dan vieren we daarna een dubbelfeestje. Die weddenschap gaan we met u aan.

 

Onze zuster vereniging uit Leeuwarden (Le Biberon) is met het 1ste team ook kampioen geworden en promoveert hiermee naar de hoogste klasse. Ook hun 2de team promoveert met een kampioenschap. Onze felicitaties voor de teams uit Leeuwarden.

Met dit schrijven van dit bericht zijn de maatregelen bijna verdwenen en gaat alles weer van het slot.

Verslag: Joost Vis.

Document acties