bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws voorzitter Pim Vrolijk winnaar nieuwjaarstoernooi Boulegoed 2018

voorzitter Pim Vrolijk winnaar nieuwjaarstoernooi Boulegoed 2018

Afgelopen zaterdag 6 januari werd bij J.B.V. Boulegoed het traditionele Nieuwjaars toernooi gehouden. Dit toernooi is voor leden, familie, vrienden, buren dus echt een gezelligheidstoernooi. Er waren 56 spelers die aan het toernooi deelnamen maar door het aantal belangstellenden waren er wel honderd mensen aanwezig.

voorzitter Pim Vrolijk winnaar nieuwjaarstoernooi Boulegoed 2018

v.l.n.r. Klaas, Pim en Ginie

voorzitter Pim Vrolijk winnaar nieuwjaarstoernooi Boulegoed 2018

Voorzitter Pim Vrolijk begon zijn Nieuwjaarsrede met een terugblik over 2017. Hij noemde o.a. het verbeteren van de buitenterreinen die nu bestaan uit vier verschillende ondergronden, de prachtige led verlichting in de Boulodrome, maar ook de Boulodrome toernooien en het Walle Geertsje toernooi die uit een dalletje omhoog kruipt en weer een groot toernooi gaat worden in de toekomst. Ook stond hij stil bij de mensen die helaas niet bij het Nieuwjaarstoernooi aanwezig konden zijn.

 

De vooruitblik voor 2018

 

Wederom een verbetering van het spelniveau dus trainingen en meer externe toernooien spelen. Ook nieuw is de uniforme kleding als je voor je club uitkomt. Ook de licentiestructuur zal weer herzien worden door de N.J.B.B.

 

Dat de leeftijd uiteenloopt bij Boulegoed kan je gerust stellen aldus voorzitter Vrolijk. Een van de nieuwe leden Bas Schoot is nog maar 15 jaar en een groot talent met daarnaast de genomineerde 86 jarige Willem Teuben voor de Hotze Schuil trofee. Hierna werd de traditionele Beerenburg proost voor 2018 gehouden met een applaus voor alle vrijwilligers.

 

De bezetting van de wedstrijdtafel is dan al druk bezig geweest om de loting van de eerste partij te verrichten. Tussen de partijen door werd er door de vrijwilligers achter de bar de erwtensoep met roggebrood en katenspek geserveerd. Er zou door de overweldigende belangstelling op tijd worden gespeeld maar gelukkig was dit niet nodig en kon men gewoon zijn partij tot 13 winstpunten uitspelen. Iedere deelnemer speelde deze middag drie partijen en steeds weer met een andere maat. Na deze 3 partijen wordt het bij de wedstrijdtafel een gereken van jewelste. Maar liefst 7 deelnemers pakten de volle winst en dan wordt het spannend, want wie zou dit jaar de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi worden. Voor iedere deelnemer is er prijs maar bij het Nieuwjaarstoernooi gelden de regels wie op de laatste plaats eindigt mag als eerste zijn prijs ophalen. De man die dit jaar voor het eerst de prijzen uitreikte met zijn prachtige Franse baret Wim Burrie hield het lang spannend. Wim had voor iedereen een passend woordje of een leuke kwinkslag. Er waren nog drie deelnemers over zonder prijs. Van deze drie moest eerst Klaas(Kikkert) naar voren komen, 3e plaats daarna Ginie Wolberts 2e plaats. De winnaar van 2018 werd voorzitter Pim Vrolijk hij had zelfs nog het geluk dat er een zak met de traditionele Wuttels en Siepels en een Rookwust op de prijzen tafel lag. Dat deze traditie nog maar lang zal voortduren.

 

 

 

 

 

 

Document acties