bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Walle Geertje Toernooi 2022

Walle Geertje Toernooi 2022

Hans Timmermans en Yves Roussel winnen het Walle Geertje toernooi 2022

Walle Geertje Toernooi 2022

Het was druk in Harlingen, zoveel activiteiten vonden plaats in de meest bruisende stad van het Noorden. Harlingen heeft Wad!

Naast alle drukte, bij de monumenten, de bruggen en sportverenigingen in onze havenstad was er ook het Walle Geertsje toernooi. Mevrouw Walle Geertsje was een legendarische koopvrouw in van alles, met een liefde voor het balspel Jeu de Boule.

De opkomst was minder als andere jaren, maar 15 teams melden zich op de zaterdagmorgen bij het verenigingsgebouw van Boulegoed. Een heerlijk plak cake en verse koffie zorgde voor een goede stemming. Teams uit Leeuwarden, Lemmer, Beverwijk, Sneek en Mildam waren gebrand op de overwinning van het prestigieuze Walle Geertsje toernooi. Deze moet je al topspeler 1 x in je leven winnen anders is het leven niet compleet.

De eerste poule wedstrijden in een lekker zonnetje op de buitenbanen van de club gingen in vrolijke stemming, maar naarmate het “knock out” systeem volgde werden de kopjes van de spelers een stuk serieuzer. Een zinderende finale in de A poule tussen het team van Le Biberon tegen het team Boulegoed/ Lemmer, waarbij Yves Roussel & Frans Timmermans de prijs meenamen naar Leeuwarden.

In de B poule ging het finalegeweld geheel tussen de heren van de oud Schaafboulers club uit Leeuwarden. De vriendschap was even weg, het succes lag hem in de keuze van baanondergrond waardoor Rene Kijk in de Vegte en Daan van Dam als winnaars uit de bus kwamen.

Een prachtige 3 e plaats, in een mooie partij, ging naar het oudste team ( gemiddeld 70) van de dag Ido Homminga en Geertje Schoot van Boulegoed uit Harlingen.

Onder het genot van een drankje werden de ervaringen nog even uitgewisseld en daarna kon

iedereen met een goed gevoel weer huiswaarts keren. Volgend jaar weer het mooiste toernooi van Friesland met verse vis en muziek.

 

Joost Vis

Document acties