bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed

Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed

Om klokslag 12.00 uur begon voorzitter Pim Vrolijk aan zijn nieuwjaarstoespraak. Hij sprak onder meer over de toekomstplannen van Boulegoed, dat het spelniveau van de leden steeds beter wordt en dat dit komt door de trainingen.

Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed

Op de foto: Jan Willem feliciteert Willem Teuben met de 1ste prijs.

Willem Teuben wint met overmacht Nieuwjaars toernooi Boulegoed

Ook blikte hij terug over het groot verlies van Folkert de Graaf die het afgelopen jaar is overleden. De vrijwilligers werden bedankt want zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Hierna werd er geproost op het nieuwe jaar en werd door 45 leden en introducés begonnen aan het altijd gezellige Nieuwjaars toernooi.

 

De eerste uitslag was al heel snel binnen Willem Teuben had met twee introducés Alie Burry (die uut Frankriek) en Thymen van der Ploeg met 13-0 gewonnen. De verliezers van de 13-0 waren Ray Seelaar, Franz Seinen en de oma van Thymen Adrie Visser. Deze was nog helemaal onder de indruk omdat er met volle borst voor haar verjaardag was gezongen. Gezien de uitslagen heeft dat de hele dag geduurd. Adrie eindigde als laatste 0 winst saldo – 26.

 

Na de eerste ronde hadden Frans-Jan Hengst en Annemarie Rietman de overheerlijke snert van slager Marten van der Zee op de juiste temperatuur met roggebrood en katenspek erbij. Gretha Hoekstra en Gerrit Hiemstra hadden achter de wedstrijdtafel inmiddels de tweede ronde geloot zodat bijna iedereen met of tegen een ander team moest spelen. Ook nu weer was het team van Willem Teuben als eerste aan de wedstrijdtafel. Nu was de uitslag 13-1. Willem zijn maten waren Peter Joosten en Leo van der Kruit. Na de tweede ronde waren er maar liefst 13 deelnemers met alle twee gewonnen partijen dus spanning genoeg om het Nieuwjaarstoernooi te winnen. Willem Teuben speelde zijn derde en laatste partij met leeftijdsgenoot Alie van der Veen tegen Liesbeth Kamp, Alie Burry en Reitze van der Veen. Het was een ware thriller maar weer pakte Willem de overwinning en de derde zege was een feit. Als alle uitslagen bekend zijn begint het echte werk voor de wedstrijdtafel. Drie deelnemers wonnen geen partij. Dan waren er 17 met één winst, 16 met twee winst en uiteindelijk waren er 5 personen met drie winst. Dan zal het onderlinge saldo bepalen wie de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi 2017 is geworden en volgt de prijsuitreiking.

 

Deze werd altijd gedaan door de onovertroffen Jan (Por) van der Heide. Jarenlang was hij de Opperspreekstalmeester van het Nieuwjaarstoernooi.

 

Omdat Jan had aangegeven dat hij voortaan de prijsuitreiking van het Nieuwjaars toernooi niet meer zou doen werd Jan door voorzitter Pim Vrolijk bedankt voor wat Jan al die jaren had gedaan. Altijd op een wel heel speciale manier. Zichtbaar emotioneel nam Jan de enveloppe met inhoud in ontvangst met de bloemen. Jan-Willem van Veenendaal was bereid gevonden om als opvolger van Jan de prijzen uit te reiken en deed dat voortreffelijk. Dus er is een opvolger en dat is mooi.

 

 

Uitslag;

 

1e Willem Teuben 3 winst saldo +30

 

2e Roelof van der Ploeg 3 winst saldo +23

 

3e Geertje van Veenendaal 3 winst saldo +21

 

4e Ben van Leeuwen met zijn kleindochter Jennifer Rinsona 3 winst saldo + 15

 

Voor iedere deelnemer was er een prijsje en de wuttels en siepels met een wust waren ook dit jaar traditioneel aanwezig

 

Hierna bedankte Pim Vrolijk alle aanwezigen voor deze super geslaagde dag en na nog een afzakkertje weer een mooi begin voor het komende jaar.

 

.

 

 

Document acties