bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Wouter Hoekstra en Cees Minnema winnaars Walle Geertsje toernooi

Wouter Hoekstra en Cees Minnema winnaars Walle Geertsje toernooi

Afgelopen zaterdag werd onder schitterende weersomstandigheden het Walle Geertsje toernooi gehouden. Het aantal deelnemers viel helaas tegen zoals bij veel toernooien van verenigingen die aangesloten zijn bij de N.J.B.B. De sfeer was er echter niet minder om en de deelnemers waren zeer tevreden over de catering die bestond uit gerookte poon, zalm,verse haring en natuurlijk de lekkere snack.

Wouter Hoekstra en Cees Minnema winnaars Walle Geertsje toernooi

links Wouter Hoekstra rechts Cees Minnema winnaars Walle Geertsje toernooi 2016

Wouter Hoekstra en Cees Minnema winnaars Walle Geertsje toernooi

De deelnemers kwamen uit o.a. Noord Holland, Overijssel en natuurlijk uit Friesland. Van Boulegoed zaten er 7 teams bij de laatste 16 in de A- poule. Frans Jan Hengst en Dora Ketting een mix van Boulegoed en La Boule au But uit Sneek haalden de halve finale evenals Rein Koning met Claude Llamas van Boulegoed. Rein en Claude moesten het opnemen in deze halve finale tegen de torenhoge favorieten deze dag Martin Bakker en Mark Norder. Maar het M en M team werd met 13-7 afgedroogd en er stond voor het eerst in de geschiedenis een team van Boulegoed in de finale van het Walle Geertsje toernooi. De andere finalisten waren Wouter Hoekstra van La Boule au But uit Sneek met Cees Minnema van Le Biberon uit Leeuwarden. Zij versloegen Frans-Jan en Dora in een spannende partij met 13- 11.

 

De Finale,

Claude en Rein begonnen voortvarend tegen Cees en Wouter en pakten meteen 4 punten dus 4-0. Daarna worden de punten om de beurt verdeeld en staat er na zeven mènes 6-6 op het score bord. Het is een boeiende partij waar van alles inzit. Mooie geplaatste ballen die dan ook weer prachtig worden weggeschoten. Natuurlijk ook de foutjes, het geluk voor het ene team is de pech voor de ander. Dit alles onder de vele aanmoedigingen van een groot aantal toeschouwers voor beide teams. Na de 6-6 stand lopen de Harlingers uit naar 9-6. Als Wouter het butje verplaatst staat het 9-7 en lijkt er nog niks aan de hand. Maar Cees (carreaux) begint op schot te raken en hierdoor gaat ook Wouter beter gooien en de rollen worden omgedraaid. Dan is de stand 9-10 en staan Claude en Rein voor het eerst achter. Als er in de volgende mène dan weer drie punten door Cees en Wouter wordt gehaald staat het 9-13 en is de Walle Geertsje trofee binnen en natuurlijk de bijbehorende geldprijs. Voor Rein en Claude een mooie tweede plaats maar wat waren ze dicht bij de overwinning.

 

Hierna reikte voorzitter Pim Vrolijk de prijzen uit op zijn welbekende manier. Ook werden er nog twee toernooi-sponsoren bedankt: Hoveniers bedrijf Pieter Faber uit Achlum voor het prepareren van de speelvelden en Zoran Djukanovic van Alinex uitzendbureau die voor alle deelnemers een ruime kilo verse vis ter beschikking had gesteld.

Ook de vrijwilligers werden bedankt om deze dag weer tot een succes te maken en dat is zeker gelukt.

 

A-  Poule

1e         Wouter Hoekstra La Boule au But Sneek

   Cees Minnema Le Biberon Leeuwarden

2e Rein Koning Boulegoed

    Claude Llamas Boulegoed

3e Frans-Jan Hengst Boulegoed

    Dora Ketting  La Boule au But Sneek

4e Martin Bakker Le Biberon Leeuwarden

    Mark Norder Le Biberon Leeuwarden

 

A-   Complementair

     1e Coby Zijlstra De But 84 Steenwijk

         Rik Moorlag De But 84 Steenwijk

      2e Maarten v d Meer Lemsterland Lemmer

          Gerrit Hiemstra Boulegoed

      3e Elly Prins Lemsterland Lemmer

          Sake Dijkstra Le Biberon Leeuwarden

      4e Siep Hoekstra Boulegoed

          Willem Teuben Boulegoed

 

      B-Poule

      1e Thomas Buiter Les Milles Illes Zuid Scharwoude

          Annemiek Buiter Les Milles Illes Zuid Scharwoude

      2e Kas v d Heide Boulegoed

          Eddy Sjollema Boulegoed

      3e Rens de Roos Lemsterland Lemmer

          Gerjan de Roos Lemsterland Lemmer

      4e F Elzinga De But 84 Steenwijk

          L Burema Vledder boules Vledder

Document acties