bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Wouter Hoekstra en Christian Grimberg winnen Stienen man toernooi

Wouter Hoekstra en Christian Grimberg winnen Stienen man toernooi

Vorige week zaterdag werd er door 16 doubletten gestreden om het Stienen man toernooi te winnen. Vele sterke teams hadden zich aangemeld en het werd een toernooi met vele verrassingen. Zoals Mark Norder met Zoran Djukanovic die met een winstpartij in de voorrondes toch in de B-poule terecht kwamen.

Wouter Hoekstra en Christian Grimberg winnen Stienen man toernooi

De finale ging tussen Martin Bakker van Le Biberon uit Leeuwarden met Reitze van der Veen van Boulegoed tegen Christian Grimberg van Boulegoed met Wouter Hoekstra van La Boule au But uit Sneek. Het was een gelijkopgaande strijd tussen twee sterke teams. Wouter en Christian begonnen met een 3-0 voorsprong maar kregen de volgende mène gelijk een antwoord, 3-4 voor Reitze en Martin. Daarna lopen Christian en Wouter de volgende drie mene’s uit 6-4, 8-4 en dan naar 9-4. Eindelijk weer een puntje voor de tegenstanders 9-5. Hierna wordt de stand 11-5 en de strijd lijkt gestreden. Maar Reitze en Martin geven zich niet zomaar gewonnen en komen terug in de partij 11-8 en alles is weer mogelijk. Als Martin als laatste redmiddel de but uit het speelveld wil schieten en twee maal mist plaatst hij zij laatste boule bij het butje. Wouter gaat schieten, raak en een blijver. Christian gooit hierna het 13e punt erbij en de toernooiwinst is een feit. De finale was een mooie afsluiting van een goed en sterk bezet toernooi.

Duco Broersma en Klaas de Jong van Boulegoed wonnen op indrukwekkende wijze de A- Complementair door Hans Timmermans en Gerard Zijlstra van Le Biberon in de halve finale met 13-0 te verslaan en in de finale Cor van Kollenburg en Cees Minnema ook van Le biberon uit Leeuwarden met 13-3 in te pakken grote klasse.

Zoran en Mark wisten wel de B- Poule te winnen door Elly Prins van Lemsterland en Sake Dijkstra van Le Biberon met 13-8 te verslaan. In de finale van de B-Complementair hadden Gerrit Hiemstra en debutant Eddy Sjollema van Boulegoed geen schijn van kans tegen Kees Hagenaars en Laurant Blanc van Ca Roule uit Heerhugowaard een 13-2 nederlaag.

 

A-Poule

1e     Wouter Hoekstra           Le Boule au but

        Christian Grimberg        Boulegoed

2e     Martin Bakker               Le Biberon

        Reitze v.d. Veen            Boulegoed

A-Complementair

1e     Duco Boersma              Boulegoed

        Klaas de Jong               Boulegoed

 

B-Poule

1e    Zoran Djukavonic         Boulegoed

       Mark Norder                 Boulegoed

2e    Elly Prins                      Lemsterland

       Sake Dijkstra                Le Biberon

B-Complementair

1e     Laurant Blanc               Ca Roule

        Kees Hagenaars            Ca Roule

2e     Eddy Sjollema               Boulegoed

        Gerrit Hiemstra             Boulegoed

Document acties