bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Wouter Hoekstra wint Dirk Kooistra Toernooi

Wouter Hoekstra wint Dirk Kooistra Toernooi

Zondag 8 september was het weer tijd voor ons jaarlijkse Dirk Kooistra toernooi bij Boulegoed. Dit is ons clubkampioenschap tête a tête. Dit houdt in dat je dus een tegen een speelt met 3 boules per persoon. Dit toernooi gaat vooral om de eer en de onderlinge strijd wie de beste van de club is met dit spel type.

Wouter Hoekstra wint Dirk Kooistra Toernooi

Er waren maar liefst 30 aanmeldingen dus het beloofde weer een mooi toernooi te worden en dat werd het ook. Ondanks dat de buienradar nog wat donkere wolken liet zien waren we na de loting snel begonnen met 3 voorgelote partijen om zo de buien voor te zijn in de voorrondes. Echter het bleek maar weer dat er niets zo veranderlijk is als het weer want wat er ook gebeurde er viel geen spat water naar beneden. Na de 3 voorrondes werd de tussenstand opgemaakt en een nieuwe indeling voor een A en een B poule gemaakt. De eerste 16 naar de A poule en de overige 14 naar de B poule. Nu gaat de spanning een stapje verder want verliezen is klaar. In de A poule werd het al snel spannend waar kanshebbers elkaar tegenkomen, vooral een halve finale tussen Rein Koning en Hessel Roukema ging er spannend aan toe en uiteindelijk won Hessel deze met 13-12. De andere halve finale ging tussen Le van Loc en Wouter Hoekstra en deze werd gewonnen door Wouter.

De finale ging dus tussen Wouter en Hessel. Wouter is de wat meer ervaren speler en dat is in de finale toch vaak wel een voordeeltje. Wouter is in de finale dan ook een maatje te groot voor Hessel en wint met 13-8 het toernooi, de wisselbeker en een lekker flesje wijn. Hessel mag terug kijken op een goed toernooi en mag trots zijn op zijn 2de plaats en ook hij krijgt een flesje wijn.

In de B poule ging de finale tussen Siemen Folkertsma en Karst van der Heide. Siemen was echt op dreef en maakte de finale dan ook niet spannender als nodig was en versloeg Karst met een keurige 13-4 uitslag.

Al met al was het weer een zeer geslaagde dag met prachtige partijen en droog weer! 

En natuurlijk moeten we de vrijwilligers weer bedanken voor de goede zorgen, het hapje endrankje! Bedankt!

Document acties