U bent hier: Home Onze club De sportieve activiteiten

De sportieve activiteiten

De interne competitie

De interne competitie voor doubletten (teams van elk twee spelers) wordt van half mei tot half september gespeeld. Op acht zomerse vrijdagavonden wordt gestreden om de titel: de beste doubletspeler van de club. Om ieder lid een kans te geven mag je niet vaker dan twee keer met dezelfde persoon spelen. Er wordt een individueel klassement bijgehouden. Ruim 40 leden doen aan deze competitie mee.

 

Het Nieuwjaarstoernooi

Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden in de eerste week van het nieuwe jaar. Het is een promotietoernooi voor leden, vrienden en bekenden. Vroeger werd dit toernooi gehouden in de manege van Lautenbach in Arum, na 1999 is het een buitentoernooi geworden.
Onder de gasten wordt een gratis lidmaatschap verloot. Na afloop van het toernooi gaat iedere speler met een prijs naar huis, de een met een zak aardappelen, de ander met een pakje papieren zakdoeken.

 

nieuwjaarstoernooi

Anna in haar functie als voorztter die iedereen welkom heet

 

Het Stienenman toernooi

Dit nieuwe toernooi is het enige triplette binnen toernooi van de vereniging. Er kunnen maximaal 32 teams aan mee doen.

 

Het Open Fries triplette

Dit buiten toernooi word de oneven jaren in Harlingen gespeeld en de even jaren in Leeuwarden bij le Biberon.

 

Het Pinkstertoernooi

Dit bij de leden zeer geliefde en oudste toernooi van Boulegoed is een toernooi voor leden, vrienden en bekenden. Toen er nog gebould werd in de Engelse tuin was er steevast een barbecue in de Nieuwstraat. De straat werd afgezet. Dit werd oogluikend door de politie toegestaan. Er stonden lange tafels met veel eten en drinken. De catering werd altijd door Johan van Zwienen verzorgd. En verzorgd was het. Prachtige salades werden door Johan gemaakt en deze werden door de leden dan ook gretig verorberd. Later kwamen de reisjes naar Vlieland, Terschelling en Gaasterland. Op Vlieland werd er geslapen in het Doniahuis. Het waren geweldige reisjes waar de deelnemers met veel genoegen op terug kijken. Tegenwoordig wordt het toernooi op het eigen veld gehouden. Het toernooi gaat vaak door tot in de late uurtjes.

 

Het Walle Geertsje toernooi

De geschiedenis van het Walle Geertsjetoernooi gaat terug naar 1986. Het begon als een toernooi met sportprijzen. Het toernooi krijgt al snel landelijke bekendheid door het uitgebreide aanbod van visspecialiteiten.

Voor de lekkere trek broodje garnaal, broodje haring, gerookte paling, gerookte poon en een gratis barbecue met horsmakreel of panharing.

s' Middags om een uur of vijf begint vanuit de koelwagen van de Fa. Schot de verkoop van verse vis om mee te nemen. Het Walle Geertsjetoernooi groeit uit tot het grootste jeu de boulestoernooi van Nederland. Van 66 teams naar 112 teams en het jaar daarna zelfs 154 teams. De deelnemers komen uit alle delen van het land.

Zelfs teams uit Duitsland, Belgie en Frankrijk komen op het toernooi af. Pieter Woudstra is de enige Harlinger die het toernooi een jaar op zijn naam heeft mogen schrijven. Uiteraard vraagt het toernooi veel voorbereiding. De bouwploeg zorgt met steigerbuizen en dekkleden voor een Woodstock look a like terrein. Weken van tevoren zijn er al een aantal leden aan het garnalen pellen. De avond voor het toernooi staan er vrijwilligers in de afslag ettelijke kilo's vis schoon te maken. Bij de winkeliers moeten de prijzen voor de verloting opgehaald worden en uit de loodsen van Hubert Jansz moeten stoeltjes, tafels en parasols gehaald worden. Omdat er de avond voor het toernooi al heel wat spullen in de kleedkamers opgeslagen liggen, wordt er bewaking gecharterd. Twee leden van de club gaan dan in de kleedkamer slapen om op de spullen te passen!

 

Het Dirk Kooistra toernooi

Dit toernooi is genoemd naar het op jonge leeftijd overleden lid Dirk Kooistra. De familie van Dirk heeft voor dit toernooi een mooie wisselbeker beschikbaar gesteld. Het is een tete-a-tete (1 tegen 1) toernooi alleen voor leden van Boulegoed. Op deze dag wordt sportief gestreden om de titel: De beste speler van de club.

 

Dirk Kooistra Trophy

De Dirk Kooistra Trophy

Document acties